Nieuwsbrief Beweegcoaches gemeente Westerveld
Maart 2020
Afbeelding
Westerveld in Actie!
Westerveld eerste gemeente die ‘aanhaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur!
In navolging van het succesvolle Jeugdfonds Sport & Cultuur

Vanaf 1 januari 2020 is het voor volwassenen met weinig of geen inkomen mogelijk om mee te doen aan sport- of culturele activiteiten. De gemeente Westerveld haakt aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het volwassenenfonds gelooft dat het meedoen aan deze activiteiten belangrijke ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. Sport en cultuur is leuk, gezond én goed voor de sociale samenhang en contacten. Daarom wil de gemeente dit voor iedereen toegankelijk maken!

Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het kort:
Volwassenen vanaf 18 jaar met weinig of geen inkomen kunnen voor de duur van één jaar deelnemen aan het fonds. De contributie/het lesgeld voor een sport of culturele activiteit wordt voor 75% uit het fonds betaald. Eventueel kan ook een bijdrage worden gegeven voor bijvoorbeeld (sport)kleding of de huur van een instrument.

BRAVO maanden: bewegen in maart en april!
De maanden maart en april staan in het teken van bewegen. Tijdens deze maanden worden er door de beweegcoaches verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Alvast een voorproefje van de activiteiten: Archery Tag (handboogschieten), nordic walking, sportpret, het knotshockeytoernooi (groep 3 en 4) en een Drentse fietsproeverij. Kijk voor alle activiteiten op www.gemeentewesterveld.nl/beweegcoaches

Wist u dat zitten het nieuwe roken is? Een goede reden om in beweging te komen! Genoeg beweging vermindert onder andere de kans op hart- en vaatziekten. Maar wat is genoeg beweging? De Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen stelt dat we tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve beweging moeten hebben om een goede gezondheid te behouden. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht geldt tenminste 60 minuten. Denk bij matig intensieve beweging aan: stevig doorwandelen of iets harder op de pedalen trappen.